Bernam Srl Nessun commento

Sial 21-25 Ottobre 2018 | Parigi

Il nostro Team Bernam è sempre attento a tutti gli eventi concerni l’agroalimentare anche in ambito internazionale. Per questo motivo saremo presenti al Sial 2018 che si terrà dal 21 al 25 Ottobre 2018 a Parigi.

Non potevamo farci scappare l’opportunità di incontrare i nostri clienti internazionali a questa fiera! Non esitate a contattarci per organizzare degli incontri.

 

 

Bernam Srl Nessun commento

30° Salone Internazionale del Biologico | Sana 7-10 Settembre 2018 | Bologna Fiere

 

 

Bernam, da sempre vicina al tema del Biologico e del Vivere Verde, sarà presente al 30° salone internazionale del biologico e del naturale di Bologna per conoscere le ultime novità del settore e per rimanere sempre aggiornata sul tema.

Il Sana si terrà dal 7 al 10 di Settembre 2018, vedrà la partecipazione di centinaia di espositori e affronterà tre temi principali: l’alimentazione Biologica, la cura del corpo Naturale e Bio e il Green Lifestyle.

 

 

 

 

 

 

Bernam Srl Nessun commento

Gli “scout” del Biologico – Intervista al Titolare Bernam

Questo mese figuriamo sulla rivista Platinum con un intervista al Titolare, Maurizio Bernaroli.

Ecco l’articolo completo:

Gli “scout” del biologico – Dal cuore dell’Emilia, un’azienda di intermediazione che non ha eguali

Bernam- sede principale a Carpi, filiali in Spagna e Polonia, collaboratori in tutta Europa- è un’agenzia di “scouting” per derrate alimentari e ingredienti biologici: non un’azienda di produzione o di distribu

zione, bensì un partner in grado di fornire consulenze capillari sulla provenienza, le caratteristiche, la qualità di ogni prodotto alimentare certificato bio. Un broker specializzato per il settor

e, che opera esclusivamente a livello di intermediazione. “Io nasco come manager e sono anche un agronomo – racconta Maurizio Bernaroli, il fondatore dell’azienda-. Quando cominciai a lavorare il biologico era un settore agli inizi ed era difficile trovare i prodotti bio: oggi è più facile, ma bisogna essere sicuri che siano davvero tali.” In un decennio, l’azienda ha registrato una notevole crescita europea, con un fatturato che si sviluppa per il 50% estero su estero (la filiale spagnola è gestita dal figlio Vittorio) e oggi ha un parco di circa 400 aziende  servite – “dalla rotazione agronomica nel campo al cibo in tavola, dalla materia prima al prodotto finito: ovvero in tutta la filiera”, sottolinea Bernaroli. Bernam si avvale anche di un gruppo di 14 collaboratori giovani, ma già molti esperti. Per il futuro M. Bernaroli pensa ad uno sviluppo orizzontale. due nuove società che opereranno nello stesso settore, ma da un’altra prospettiva. “Una si occuperà di allevare insetti per la produzione zootecnica – spiega il patron-; l’altra avrà l’obiettivo di introdurre le specialità italiane nei mercati di Est Europa e Asia.”

 

 

Bernam Srl Nessun commento

13Th International Danube Exchange 7.09.2018

Anche quest’anno saremo presenti al Danube Exchange 2018! 

 

7 settembre 2018         Vienna

In una location dallo stile classico e sfarzoso, si terrà la tredicesima edizione della Borsa del Danubio a cui parteciperanno tutti coloro che operano nel mondo FEED, produttori,trasformatori e logisti.

Bernam Srl Nessun commento

Convegno sul Grano duro in Sicilia, 9 marzo 2018

Workshop Frumento Duro Catania_01

Maurizio Bernaroli, fondatore di Bernam, ha svolto il ruolo di moderatore durante l’incontro informativo sulla cerealicoltura siciliana con un focus sulla produzione bio

 

IMG-20180310-WA0004 IMG-20180310-WA0014

Bernam Srl Nessun commento

DIARIO DI BORDO DI IRIS MOLIER ENGELS – TESTIMONIAL BERNAM SRL

IRIS MOLIER ENGELS’ LOGBOOK – TRAVEL DIARY: 2016/2017

School at sea    –   Iris Molier Engels

immy 7.2

15 april 2017

The journey of my life is over now and I’m gonna miss my friends very much. It feels not like any kind of friendship with those people, they are family now. I’ve spend the last six months with them and out of the blue I need to survive without my new family. I enjoyed every minute of this trip and I recommend it to all students of my age. It was amazing.

immy 6.2

7 march 2017

Ever dreamt about clear turquoise waters and beaches whiter than your bleached Colgate smile? I’ve been to this beach the other day. Although the weather wasn’t as the postcards promise you to think, it truly was magical. When we took the bus to Hamilton we decided, out of the blue, to take a transfer ticket to the first beach. The bus came to a sudden halt reaching the neon pink pole, which, in this island, resembles a bus stop. The buslady then told us to walk through the woods, which we did… It was magical.

immy 5.2

16 february 2017

On the 16th of February, me and my amazing group left Playa Larga. We had an amazing breakfast, with eggs, fruits, juice, coffee, milk, and lots of bread with honey. On our way to the most touristic city of Cuba, Havana, we stopped in a crocodile farm, and, of course, bought some ice cream. We had three days left in Cuba, and some money left to spend. So, we tried our best to find a hostel, which required walking around Havana with our super heavy backpacks. But then, on our way to find a nice place, we met this very nice lady, that said she could helped us find a good, cheap hostel to stay. She was very excited about the idea of a Brazilian, a Belgian and six Dutch students traveling together around Cuba with a 30 CUC budget for eight days. So she leaded us to our way to a very nice (but not that cheap) hostel. And that is where we were going to stay.

immy 4.2

12 january 2017

Our own journey has started! The exciting eight days travelling through Panama have started! Eight days, eight people, 20 dollar budget per day, per person, one million ideas, one starting point and one finishing line. We left Regina Maris, stepped on Porto Bello in the morning of the 14th of January. Planning not to plan too much, my group had decided we wanted to travel to Panama City and go to Panama Jazz Festival, a promising festival we had read about on the “Lonely Planet”, the most desired touristic guide that ever stepped on Earth.

immy 3.2

3 december 2016

We’ve been away for a more than a month now. When standing on deck, with flip flops, tshirt, shorts and sun glasses, it feels like a distant memory, those first few cold, hard, rough days, after Ijmuiden. The days in which everything went around getting up for watch, living through the seasickness and falling back to deep sleep again.

immy 2.2

22 november 2016

S. Vincente is a very beautiful island and we had great moments there even though we weren’t there for long. in the morning, most sassers had to do one test and another in the afternoon, after lunch. Because it was really good weather, there was a lot of noise and we had worked well we were blessed with the gift of not having to make the second test and going to the beach.

immy 1.2

15 october 2016

Our first official day started with breakfast at 9am. We had bread, eggs, cereal, milk, yoghurt… After that we had free time, and could do whatever we wanted till we decided to sleep. It was a nice day, we were still getting to know each other, but Regina Maris already feels like home.

Bernam Srl Nessun commento

BIOFACH – in Nuremberg

BIOFACH – World´s Leading Trade Fair for Organic Food

The organic trade meets at the organic exhibition in Nuremberg from 15 – 18 February 2017.

Organic is more than a label or certification: organic stands for quality and conviction – for the responsible use of nature’s resources. BIOFACH in the Exhibition Centre Nuremberg is the place where people share their passionate interest in organic food, get to know each other and exchange views, and this since 1990.

More than 2,300 exhibitors from the national and international organic sector are expected at BIOFACH 2017. The perfect opportunity for visiting professionals to meet organic producers from the organic market and be inspired by the sector’s latest trends. Enter the world of organic products and taste, too – into organic.

https://www.biofach.de/en